....

Ukonkellojen isot siniset kellot ovat tuttu näky Postimäellä.

Postimäen viheralueet ovat vuosien varrella muuttuneet hyötypuutarhoista nurmikkoalueeksi. Syreenipensaat ovat saaneet kasvata vapaasti ja juhannusruusupensaikko  on vuosien varrella kasvanut valtavaksi.

 

..

Trädgården på Postbacken har i många år fått växa relativt fritt och många av blommorna som trivs på backen är de facto ogräs. Midsommarrosbuskaget uppe på backen har med åren blivit väldigt, trots många försök att begränsa dess spridning.

Karakteristiskt för Postbacken är de stora hässleklockorna som har spridit sig på området och på flera ställen pryder backen när de blommar.

I rabatterna finns bland annat lupiner, akviljeija, bergenior och mycket mer. Om våren pryds backen av ett hav av ljusblåa förgätmigej. 

Över hela backen har en jordgubbs/smultronssort spridit ut sig. Växten med de blekröda och vita bären smakar mest smultron.

....

postimaki_puutarha_postbacken_tradgard.jpg.jpg

....

Alla olevassa kartassa lisätietoja Postimäen kasvillisuudesta.

..

Kartan över växtligheten på Postbacken är ungefärlig och en hel del har hänt sen den gjordes. Via den får man dock en klar blick över hur växtligeten på området har brett ut sig.

....

[finnish]

[finnish]

[swedish]

[swedish]

FI
SWE