Galleri Postbacken är öppet mellan den 1 juli och fram till den 30 juli klockan 11-17, måndagar stängt. 

På bilden Iida Vanttaja!

 Den första gästkonstnären var bildkonstnären Paavo Halonen medan artesanen Laura Pajarinen bodde i Lindnäs under sommaren 2015. år 2016 var det dags för dockkonstnären Iida Vanttaja att ställa ut i galleriet.

Nina Wallenstjerna-Heiskanen är sommarens gästkonstnär på Postbacken. Under bilden berättar hon om sina tankar inför utställningen i galleri Postbacken.

Stigen

Skuggans fåll vaggar dunklet. Det blåser en aning: man ser en liten rörelse i bladverket. Stigen går i slingor, vänder snabbt och hittar åter riktningen. Jag följer stigen med målet i sinnet.

Ibland ändrar stigen slutgiltigt sitt håll och jag når inte det jag letade efter. Men då är det inte längre viktigt - istället har annat kommit som är lika värdefullt.

Varje stig leder någonstans; man måste bara lita på den och låta den föra. Man bör följa den fastän man skulle vara rädd att gå vilse. Stigen är som livet. Man kan inte vända tillbaka eftersom det förgångna inte kommer tillbaka. Kvar finns endast minnena.

 

Den här sommaren för min väg till min stora glädje till Postbacken i byn Illby i Borgå som gästkonstnär. Jag har samlat ihop målningar från åren 2012 - 2017 för utställningen i Galleri Postbacken. De här målningarna bildar en stig, en resa som jag har gjort under dessa år.

 

Nina Wallenstjerna-Heiskanen 2017