Den lilla örtagården planterades i juni 2016. I den finns det örter och kryddor som används både förr och nu. I den finns purjolk, persilja, citronmeliss, gräslök, rosmarin, salvia, oregano och persilja.

Alla växter är försedda med namnskyltar på svenska och finska.

Borgå Trädgårdsförening planterade om rabatten vid Sandströms stuga i början av juni år 2016. Rabatterna grävdes upp och försågs med ett botten av fiberduk samt med kantskydd och ny mylla. Den fick också traditionella kanter av sten som var så vanliga förr. Några nya plantor planterades i den men inga av de gamla växterna togs bort.

Från tidigare fanns där  stockrosor, åskhattar, lupiner och flox.

Trädgården på Postbacken har i många år fått växa relativt fritt och många av blommorna som trivs på backen är de facto ogräs. Midsommarrosbuskaget uppe på backen har med åren blivit väldigt, trots många försök att begränsa dess spridning.

Karakteristiskt för Postbacken är de stora hässleklockorna som har spridit sig på området och på flera ställen pryder backen när de blommar.

I rabatterna finns bland annat lupiner, akviljeija, bergenior och mycket mer. Om våren pryds backen av ett hav av ljusblåa förgätmigej. 

Över hela backen har en jordgubbs/smultronssort spridit ut sig. Växten med de blekröda och vita bären smakar mest smultron.

             

Kartan över växtligheten på Postbacken är ungefärlig och en hel del har hänt sen den gjordes. Via den får man dock en klar blick över hur växtligeten på området har brett ut sig.

Rabatterna vid pukterna G och J har omplanterats av Borgå trädgårdsförening i juni. 

Trädgården är en gammal fruktträdgård i vilken familjen Sandström odlat nyttoväxter. Från tidigare finns där äppelträd, en röd vinbärsbuske, vita vinbär, ett hallonbuskage och en planta som verkar vara en blandning av jordgubbe och smultron som finns på hela Postbacken.

Busken med röda vinbär bar rikligt med frukt under denna sommar.

Busken med vita vinbär är gammal och har vuxit sig stor under åren. I år bjöd också den på en riklig skörd. Tyvärr hann fåglar äta det mesta av den.

Hallonbusken, eller vildhallonbuskens, skörd var inget vidare i år. Vi har rensat runt buskarna och stött upp den. Kanske det blir bättre skörd nästa sommar?