Back to All Events

6-.7.7. Kärlekens outgrundliga vägar teater / teatteri


"Kärlekens outgrundliga vägar" handlar om lustiga och sorgliga, påhittade och sanna historier om vår starkaste drivkraft, Kärleken. Historierna utspelar sig i Mellanöstern, på norra Island, i Leningrad och Malmö. Det handlar om Kärlekens och livets outgrundliga ödestrådar, allt från skapelsemyten, via hedersmordet på Romeo och Julia, till körsbärsträdens blomning i Pildammsparken i Malmö våren 1983. Mycket humor och eftertanke, varm publikkontakt och en hel del improvisation.

Efter att ha spelat föreställningen "Det var som Fan" för över 30 teaterföreningar i landet, har Maria Arnadottir nu en ny föreställning. Denna gången bestående av både påhittade och sanna berättelser, skrönor och kåserier om Kärleken.

”Jag har alltid fascinerats av mötet med en god historia framförd av en god berättare. Jag uppskattar skratten, eftertanken och koncentrationen i det gemensamma lyssnandet. Goda historier är, som livet självt, fulla av paradoxer. Med det menar jag att de beskriver våra liv som rikt sammansatta av glädje och sorg, av humor och bitterhet, av styrka och maktlöshet. Goda historier lär oss hur mycket vi har gemensamt och visar oss samtidigt att inget är nytt under solen eftersom den mest absurda historia alltid överträffas av livet självt.”  Maria Arnadottir

Maria Arnadottir är skådespelerska och regissör. Hon är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö och har varit anställd på bl. a. Malmö Stadsteater, Nya Skånska Teatern, Örebro Länsteater, Moomsteatern och Västanå teater, samt haft uppgifter inom både TV och film.

PÅ POSTBACKEN FREDAG 6.7 KL 19 OCH LÖRDAG 7.7 KL 14

Bokningar: Postbacken 040 675 7275

mariakpressfeb16w liten.jpg
FI
SWE